Atlas Massage & Friskvård © 2010 - Innehar F-skattsedel 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behandlingar

 

 

Klassisk svensk massage

 

kan antingen användas i förebygganse syfte, läkande syfte eller som ren avkoppling. När en muskel ständigt utsätts för belastning, minskar blodflödet i den. Genom massage ökar blodcirkulationen och muskelknutor löses upp så att musklerna återigen blir mjuka och elastiska.

 

Vid massage ökar lymfcirkulationen och därmed utsöndring av vätskor och restprodukter. Vidare har det visat sig att puls och blodtryck sjunker, liksom stresshormonet cortisol. Däremot ökar halten av oxytocin i blodet, som ger en lugn och välbefinnande och som ökar toleransen mot smärta. Regelbunden massage har visat sig stärka immunförsvaret samt ge bättre sömn.

 

Förutom klassisk massage som lindrar stress och anspänningar i kroppen kan följande massageterapeutiska behandlingar erbjudas:

 

Muskulering

 

behandlar dysfunktioner i muskler, senor och bindväv eller obalanser mellan muskelgrupper. Musklerna tänjs ut och blir avslappnade, smidiga och mindre ömma.

Longering

 

är en teknik som löser spänning och ökar töjbarheten i en ytlig muskel eller muskelgrupp.

 

Revolving


är en djup massagemetod som bearbetar kroppens bindvävshinnor (fascior). En teknik som löser spänningar och ökar töjbarheten i musklerna. Behandlingen är mycket behaglig.

 

SCS (strain and counterstrain)

 

är en teknik från osteopatin. Med denna mycket effektiva metod korrigeras ett felaktigt samspel mellan centrala nervsystemet och musklerna. Metoden har god effekt på t ex nackspärr och ryggskott m m.

 

En massageterapeutisk behandling kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som tex onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk mm. 


Vi kan också tipsa om träning och stretchövningar för kroppens olika muskler.

 

 

 

Sitemap